dissabte, 14 de juny del 2014

AVÍS A FUTURS NAVEGANTS

                                  


 
 


      Abans, en fer treballs en equip, ens reuníem al voltant d’una taula i discutíem, compartíem, tot allò que ens calgués veient-nos les cares, expressions, tarannàs... Actualment ho hem d’aprendre a fer tot navegant per la xarxa Internet.


       L’assignatura de Competències TIC ha estat distribuïda en quatre PACs.
 
La primera PAC de caràcter individual, va ésser una introducció encaminada a la concreció d’interessos i a la formació dels grups per a fer el treball en equip.

La segona  ha estat la més difícil de pair: en un temps relativament curt, per alguns/es alumnes, vam haver d’aprendre i utilitzar diferents programes que la majoria, no coneixíem gaire o millor dit gens. Aquesta segona Pac és la que ens ha portat de cap i al nostre cas hi ha hagut alguna dimissió1.


 
 
 
En la tercera, ja un poc amb els ànims més calmats, hem anat assolint i completant les tasques encomanades i encaixant els terminis i la comunicació entre els membres del grup i la resta de l’aula. Ens hi hem trobat molt més còmodes i hem pogut navegar amb certa fluïdesa en mig del perill...
    

I finalment, a la quarta i final encara sens ha presentat un darrer escull: valorar, fer un vídeo de presentació del Projecte...

És clar que no us atabalarem amb tots els processos i problemes que ens han anat sorgint i que hem anat superant molt bé, però sí que us podem donar alguns punts de vista per tal de que us vagi millor:


  • alguna dimissió1:és molt important no caure en el desànim (que per altre banda en algun moment podeu tenir o sentir) i en el moment en que us sentiu desanimats, perduts, decebuts, impotents, etc. ho comuniqueu d’entrada al consultor que us acollirà, ajudarà i animarà a no defallir; també heu d’expressar els vostres neguits  als altres membres del grup i si convé als companys d’aula: en un moment donat, malgrat pensar que només ho patim nosaltres, d’altres tenen els mateixos o similars problemes i entre els uns i els altres ens podem fer costat i animar.
  • terminis: intenteu realitzar les tasques sempre dins dels terminis, i penseu en el imprevistos que poden aparèixer. Per això és important a la previsió temporal reservar sempre algun dia, pel que pugui passar.
 
  • relació amb companys grup, aula, consultor. Les relacions als llarg del semestre arriben a ser molt més important del que imagineu. Cuideu-les i tracteu sempre amb tots des del respecte.
 
  • llegir, pensar i madurar, tots i cadascun del missatges i instruccions que rebeu. 
 
 
 
 
i, sobretot, gaudiu, gaudiu i gaudiu de l’assignatura i del treball que hàgiu escollit.

 
Des de la distància interplanetària, ànims i bona feina!

 
Grup DIGICAT
Juny del 2014
 
 


 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada