dimarts, 6 de maig del 2014

ACTITUD CÍVICA

ACTITUD CIVICA

En el món digital aquesta expressió significa tenir una actitud de respecte al teu equip i a  la resta d’internautes connectats a la xarxa.
L’extraordinari desenvolupament de les TIC ha permès tenir accés a una informació gegantina en tant sols fer un clic, però podem rebre informació de qualitat i altra que no, per tant haurem de gestionar la nostra demanda d’informació amb les màximes prevencions possibles, que no són més que prevencions de seguretat.

Seguretat del nostre equip. Cal que ens protegim de tota possible entrada de virus que puguin malmetre l’equip i la informació disponible. La seva traducció directa és tenir un bon antivirus que ens faci de barrera i protecció dels documents.
Igual d’important és disposar d’un sistema de magatzematge. L’ideal és tenir una còpia de seguretat interna en el propi equip i una segona externa al equip. Duplicitat significa tenir informació ben protegida.

Seguretat de la xarxa. Navegar per la xarxa implica està connectat amb multitud de sistemes i usuaris i possibilitat de fluir documents “nets” i  altres amb virus que poden malbaratar la informació i l’equip. Indispensable disposar d’un bon sistema antivirus  i  d’un tallafocs, que permet regular el flux de dades entre el nostre equip i la xarxa. Els sistemes operatius ja en disposen.

Altres temes importants són:

La localització de la informació.  La gran quantitat d’informació visible i no visible, localitzable de forma immediata, degut a la gran quantitat de fonts, fa indispensable definir bé a l’inici què busquem usant paraules clau i sinònims, i fer-ho a través de cercadors generalistes que ens puguin redirigir a dades més específiques i guardar i ordenar la informació.
L’autoria de les fonts i la credibilitat de la informació, és important analitzar l’autoria, filiació , actualització de la informació. Procedència i objectivitat. Si té certificacions internacionals, encara que sigui definitiva, és una major garantia.

Finalment cal que fem ús d’una comunicació sostenible. El propi ús de la xarxa, treballar en blog i el sistema de missatges instantanis, ja són una prova de treball amb Activitat Cívica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada