dilluns, 19 de maig del 2014

ACTITUD DIGITAL CÍVICA (II)

Recorde, ja de lluny, com quan era petita la meua àvia donava per certa qualsevol cosa que haguera vist al televisor: "Això és de veres que ho han dit a la tele" Pareix una bogeria, però aquell pensament que la meua avia tenia de la tele, molta gent el continua tenint, però ara amb les paraules: "És veritat que ho he vist a Internet"
Cal desenvolupar un esperit crític, i tenir clar que tot el que trobem a la xarxa, no val. Qualsevol persona pot fer les seves aportacions a la xarxa, ja siguin noticies, comentaris, opinions o qualsevol altra cosa. El que importa, és que el receptor de la informació sigui conscient de la procedència i la veracitat d'allò que està llegint.
Nosaltres estem realitzant un projecte digital, i per a tal feina, hem recercat molta informació. Després de trobar-la, cal estudiar-la per saber si ens val o no. Per a això vàrem establir uns criteris de validesa. Si volem que el nostre treball tingui certa rigor, no podem utilitzar opinions com a fets.
A més, cal respectar sempre les autories d'allò que anem a utilitzar i els drets d'autor i privacitat que puguin tindre. Sempre cal dir la font que hem utilitzat utilitzant les normes bàsiques de referència bibliogràfica.


Aquest vídeo pot ser molt útil per a tots a l'hora d'utilitzar imatges de la xarxa. Espero que us resulti molt útil!!!


1 comentari:

  1. Em sembla molt encertat el símil que fas entre la veracitat de les notícies emeses de la televisió i les que avui podem trobar a Internet. Com dius: "cal ser crític".
    M'encanta la referència que fas a la teva àvia. Es pot aplicar a la gran majoria d'avis/àvies de tots nosaltres.

    ResponElimina